پایگاه خبری رسمی خودرو و صنایع وابسته
شماره مجوز ۸۲۱۸۶ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

بارش باران در جاده

دانستنی هایی برای رانندگی در شرایط بارانی و برفی

رانندگی در شرایط جوی نامناسب به خصوص در فصول سرما همچون پاییز، زمستان و بهار که با لغزندگی سطح جاده و خیابان ها همراه می باشد نیاز به یک سری اصول رانندگی است که در ذیل توضیح داده می شود. رانندگی در شرایط نامساعد جوی (باران، برف، تگرگ، برف و باد)، اصول و فرهنگ خاص […]

امیر
چهارشنبه - ۱۹ مهر ۱۳۹۶

رانندگی در شرایط جوی نامناسب به خصوص در فصول سرما همچون پاییز، زمستان و بهار که با لغزندگی سطح جاده و خیابان ها همراه می باشد نیاز به یک سری اصول رانندگی است که در ذیل توضیح داده می شود.

رانندگی در شرایط نامساعد جوی (باران، برف، تگرگ، برف و باد)، اصول و فرهنگ خاص خود را دارد که در صورت عمل به آن، علاوه بر حفظ ایمنی برای خود و سرنشینان، از بروز خطر برای خودروهای دیگر نیز جلوگیری می‌کنیم. رعایت نکات زیر به هنگام رانندگی در روزهای بارانی و برفی به افزایش ایمنی در رانندگی می‌انجامد:

نکات پیش از سفر:
1- رانندگان قبل از سفر باید نسبت به سرویس خودروی خود از قبیل بازدید تیغه‌های برف‌پاک‌کن، چشمی شیشه‌شوی، مایع شیشه‌شوی، وضعیت ظاهری شیشه جلو و شیشه‌های جانبی، آینه‌های جانبی، چراغ‌های جلو و عقب، سالم بودن لاستیک، بررسی سیستم فرمان، ترمز، کنترل عملکرد تهویه مطبوع و بخارگیر شیشه‌ها اقدام کنند.
2- از سالم‌ بودن برف پاک‌کن‌های جلو و عقب مطمئن باشید و بسته به شدت باران، سرعت برف پاک‌کن را تنظیم کنید.
3- توجه به ضخامت عاج لاستیک یکی دیگر از مواردی است که باید رعایت کنید. برای ترددهای برون‌شهری عاج لاستیک شما باید حداقل سه میلی‌متر باشد.
4- نشت روغن، بنزین، آب و مایعات دیگر را به دقت مورد بازدید قرار دهید.
5- لباس‌های گرم و ضد آب، دستکش ضد آب، کلاه، کیسه‌های گرمایشی، (برای شرایط اضطراری) کفش ساق بلند و ضد آب، جوراب پشمی در خودرو داشته باشید.
8- همیشه به خاطر بسپارید که بیش از مدت زمان سفرتان وسایلی مثل پوشاک و مواد غذایی و آشامیدنی به همراه داشته باشید.

هنگام سفر:
1- مهم‌ترین تفاوت رانندگی در هوای بارانی کم شدن ضریب اصطکاک لاستیک با سطح جاده و همچنین کاهش دید راننده است.
2- در هنگام سر خوردن خودرو بهترین راهکار ابتدا حفظ خونسردی و سپس محکم گرفتن فرمان است.
3- از گاز دادن و ترمز شدید خودداری کنید و با ترمز گرفتن آرام و همچنین دنده معکوس سرعت را کم کنید.
4- در صورت مواجه شدن با سیل تا حد امکان از عبور از آن خودداری کنید. اگر مجبور به عبور از آن شدید ابتدا از عمق آب مطمئن شوید سپس خودرو را به سمت قوس جاده یا کنار بلوار در مسیر خلاف شیب جاده هدایت کنید.
5- آرام و با احتیاط رانندگی کنید، به خصوص سر پیچ‌ها.
6- فاصله مطمئنه را با ماشین جلویی حفظ کنید.
7- هنگامی که لازم است توقف کنید یا سرعت‌تان را کم کنید، به آرامی و ملایمت ترمز کنید هرگز یکباره پایتان را روی ترمز نزنید.
8- در مواجهه با آبگرفتگی معابر از تغییر مسیر ناگهانی بپرهیزید.
9- در همان مسیری که ماشین‌های جلویی‌تان حرکت می‌کنند، رانندگی کنید.
10- هرگز برای پاک کردن شیشه‌های پوشیده از برف به وسیله آب گرم مبادرت نکنید. این کار باعث وارد آمدن شوکی شدید به شیشه شده و آن را خواهد شکست. برای پاک کردن شیشه اتومبیل از دستمال و یا برس استفاده نمایید. همچنین می‌توانید از محلول شیشه شوی ضد یخ استفاده کنید تا در هنگام حرکت، تیغه برف پاک‌کن شما یخ نزند و شما را دچار مشکل نسازد.
11- قبل از ورود به مناطق برفی اقدام به نصب زنجیر چرخ نمایید زیرا در شرایط برفی این کار به سختی انجام می‌گیرد.
12- مراعات عابران پیاده را بکنید. خیابان پر از چاله‌های کوچک و بزرگ است که هنگام باران پر از آب می‌شوند. شرط انصاف این است که از چاله‌ها با احتیاط عبور کنید تا آب گل‌آلود به عابران نپاشد.

نکات مهم:
1- هنگام بارندگی، حداکثر سرعت‌های مجاز تعیین شده برای معابر مختلف کاهش می‌یابد و شما باید با سرعت کمتری رانندگی کنید. این احتیاط در سرعت، برای وقتی که تازه باران شروع شده هم صادق است. یعنی وقتی که تازه زمین‌ تر شده، اصطکاک کاهش می‌یابد. به خصوص در اوایل بارندگی، به علت مخلوط شدن آلودگی‌های سطحی مانند روغن ماشین و گرد و خاک که به طور معمول روی سطح همه خیابان‌ها و جاده‌ها هست، حتی خطر جدی‌تر نیز می‌شود.
2- اگر هنگام بارش باران مجبور به گرفتن ترمز شدیدی شدید، چند بار به طور پیاپی پا را روی ترمز فشار دهید. با این کار از لیز خوردن ماشین جلوگیری خواهید کرد. البته رانندگان ماشین‌هایی که به ترمز ABS مجهزند، خیالشان از این بابت راحت‌تر است زیرا این ترمزها برای لیز نخوردن در چنین شرایطی طراحی شده‌اند.
3- شاید این سؤال پیش بیاید که هنگام سر خوردن، چگونه خودرو را متوقف کنیم؟ بهترین کار، این است که اعتماد به نفس داشته و به خود مسلط باشید. از ترمز کردن بپرهیزید زیرا ضربه زدن به ترمز در روی سطح لغزنده چرخ‌ها را قفل می‌کند و باعث لغزش و سرخوردن بیشتر می‌شود. باید در جهتی حرکت کنید که قسمت عقب خودرو سر می‌خورد (فرمان را به همان طرف بچرخانید) و هر زمان خودرو به حالت مستقیم درآمد در جهت دلخواه خود حرکت کنید. خیلی آهسته روی ترمز فشار دهید تا از سرعت خودرو کاسته شود یا آرام روی گاز فشار دهید تا خودرو به حرکت خود ادامه دهد.
4- از سبقت گرفتن بپرهیزید. چرخاندن فرمان به مقدار زیاد، ضربه‌ای به عقب خودرو می‌زند که موجب سر خوردن آن می‌شود و خودرو در جهت عکس حرکت برمی‌گردد. در عین حال، خودرو را در دنده نگه دارید و از خلاص کردن آن بپرهیزید، زیرا در این حالت به کم شدن سرعت کمک می‌کند و حداکثر کنترل را به راننده می‌دهد.
5- از برداشتن پای خود از روی گاز به طور ناگهانی خودداری کنید و پدال گاز را به طور متعادل نگه دارید تا از سر خوردن خودرو در این وضعیت جلوگیری کنید. هنگامی هم که خودرو «بکسوات» کرد از گاز دادن‌های بی‌مورد و چرخاندن سریع چرخ‌ها خودداری کنید زیرا این عمل علاوه بر این که نتیجه مثبتی ندارد، خودرو را نیز عمیق‌تر و کامل‌تر در گل و لای فرو می‌برد.

بیشتر بخوانید:

نکاتی در ارتباط با نگهداری و خرید لاستیک خودرو

راهنمای خرید و نگهداری لاستیک خودرو

نکاتی مهم برای نگهداری بهتر از گیرباکس خودروهای اتوماتیک

توصیه‌هایی برای نگهداری و تعمیر سیستم تعلیق خودرو

چگونه از خودروی خود در گرمای تابستان نگهداری کنیم؟

آیا گرم کردن موتور همه خودروها در زمستان ضرورت دارد؟

چگونگی تشخیص چپی بودن خودرو

زمان مناسب تعویض و دانستنی های واتر پمپ خودرو

آیا کارواش تمام اتوماتیک باعث آسیب بدنه خودرو می شود؟

راه هایی برای نگهداری بهتر از پیشرانه های توربوشارژ

دیدگاه خود را بنویسید

کیوسک مطبوعاتی