پایگاه خبری رسمی خودرو و صنایع وابسته
شماره مجوز ۸۲۱۸۶ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

محمدرضا سروش

نوآوري در صنعت خودرو خیال یا واقعیت؟/ نوآوری نیازمند اصلاح ساختار مالكيتي بنگاه های خودروساز

مديرعامل گروه خودروسازي سايپا گفت: نوآوري در صنعت خودرو از دو منظر نوآوري در محصولات و فرآيندها ضرورت دارد كه در اين خصوص بنگاه هاي خودروساز نياز به اصلاح ساختار مالكيتي و مالي دارند. در حاشيه كنفرانس بين المللي فن آوري و نوآوري در صنعت خودرو، نشست تخصصي ” نوآوري در صنعت خودرو خيال يا […]

میلاد میرعابدینی
شنبه - ۲۴ آذر ۱۳۹۷

مديرعامل گروه خودروسازي سايپا گفت: نوآوري در صنعت خودرو از دو منظر نوآوري در محصولات و فرآيندها ضرورت دارد كه در اين خصوص بنگاه هاي خودروساز نياز به اصلاح ساختار مالكيتي و مالي دارند.

در حاشيه كنفرانس بين المللي فن آوري و نوآوري در صنعت خودرو، نشست تخصصي ” نوآوري در صنعت خودرو خيال يا واقعيت “، با حضور دكتر محمدرضا سروش مديرعامل گروه خودروسازي سايپا، منوچهر منطقي رئيس انجمن ملي مديريت فن آوري و نوآوري، اميرعباس حسيني عضو هيات مديره گروه صنعتي ايران خودرو، رضا انصاري عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي، جمعي از كارشناسان و دانشجويان و علاقه مندان به صنعت خودرو در مركز همايش هاي بين المللي دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد.

در اين نشست دكتر محمدرضا سروش گفت: صنعت خودرو از جهت چرخه عمر محصول جزو صنايع بالغ محسوب مي شود زيرا در اين صنعت، توليد انبوه با حاشيه سود محدود صورت مي گيرد.

وي افزود: براي ماندگاري و نوآوري در صنعت خودرو تلاش هاي زيادي جهت معرفي محصولات جديد صورت گرفته و براي جذب مشتريان نوآوري هايي متناسب با پيشرفت هاي جهاني رخ داده است.

سروش گفت: در بخش توسعه نوآوري صنعت خودرو، فعاليت هايي در حوزه سبك سازي، مديريت سوخت، جايگزيني قواي محركه با سوخت هاي جديد و توسعه آپشن هايي براي جذب بازار و مشتريان انجام شده است.

مديرعامل گروه سايپا تصريح كرد: صنعت خودرو در نوآوري و توسعه فن آوري به موفقيت هايي دست يافته اما با اين حال به واسطه محدويت هاي ساختار بنگاه داري در كشور، از تمام ظرفيت ها در حوزه فن آوري اين صنعت استفاده نشده است.

وي تاكيد كرد: صنعت خودرو نياز به نوآوري بيشتر دارد و براي پوشش نيازهاي مشتريان بايد برنامه ريزي و تلاش هاي بيشتري در اين زمينه صورت گيرد.

سروش خاطرنشان كرد: بخشي از محدوديت هاي صنعت خودرو به محيط بنگاه داري و بخشي ديگر به محيط حقوقي كشور مربوط مي شود كه باعث عدم توفيق اين صنعت در توسعه فن آوري شده است.

مديرعامل گروه خودروسازي سايپا گفت: در مديريت بنگاهداري، اصول حاكميتي شركتي و تغيير و تحولات مالكيتي بايد به نحوي باشد كه منافع ذي نفعان و سهامداران در اولويت قرار گيرد و دچار خدشه نشود كه متاسفانه شرايط فعلي مديريت بنگاه داري اينگونه نيست.

وي افزود: بنگاه هاي توليدي مدت هاست كه به واسطه عدم مالكيت مشخص دچار زيان شده اند و بايد شرايط بنگاه داري در اقتصاد كشور مورد بازنگري جدي قرار گيرد.

سروش تاكيد كرد: وقتي شركتي سودده باشد، به دنبال سود پايدار خواهد بود و بر اين اساس توسعه پايدار صورت خواهد گرفت اما هنگامي كه شركت دچار ضرر و زيان است، صرفا” به دنبال بقا است كه در آن صورت، نوآوري در بنگاه كمتر اهميت مي يابد.

مديرعامل گروه خودروسازي سايپا تصريح كرد: صنعت خودرو نياز به بازنگري در حوزه هاي محصول و تكنولوژي دارد و فعاليت هايي در اين زمينه انجام شده كه نياز به تكميل جهت بهره برداري است.

وي در خصوص توليد خودروهاي برقي و خودران گفت: با توجه به درآمد سرانه كشور، امكان پوشش نياز بخش هايي از جامعه وجود دارد كه بايد توان مالي بنگاه ها تقويت شود تا سرمايه گذاري لازم با توجه به ظرفيت هاي اين حوزه در كشور صورت گيرد.

سروش افزود: با توجه به وجود فرصت هاي فراوان در بازار، ابزارهاي جديدي با تكنولوژي نو نظير استارت آپ ها در اقتصاد صنعت خودرو بسيار تاثيرگذارند كه بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرند.

مديرعامل گروه خودروسازي سايپا با اشاره به اينكه صنعت خودروي داخلي با وجود ظرفيت هاي لازم در دسترسي به دانش و تكنولوژي به روز، توان توسعه فن آوري و ايجاد نوآوري در محصولات را دارد، گفت: علي رغم تلاش هاي زيادي كه در صنعت خودرو صورت گرفته، اين صنعت از مشكلات ساختاري رنج مي برد كه باعث شده جامعه و مشتريان از صنعت خودرو رضايت كامل نداشته باشند و بايد با استفاده از تكنولوژي هاي جديد در جهت خواست و نياز مشتريان حركت كرد تا رضايت مندي آنان افزايش يابد.

صنعت خودرو و قطعه سازی لبِ پرتگاه! / بدهی و بیکاری نتیجه مقاومت در برابر افزایش قیمت

ستاره های کیفیت بر دوش خودروهای داخلی / گزارش ارزیابی کیفیت خودروهای داخلی (آبان 98)

کاهش 40 درصدی تولید خودرو داخلی / کدام خودروساز بیشترین افت تولید را داشته است؟

وزیر صنعت: برنامه ساماندهی خودرو آماده می شود

چگونگی نجات صنعت خودرو از ورشکستگی

پراید 35 میلیون تومانی هم زیان ده است

وانت های جدید در سبد محصولات زامیاد

 

دیدگاه خود را بنویسید

کیوسک مطبوعاتی