پایگاه خبری رسمی خودرو و صنایع وابسته
شماره مجوز ۸۲۱۸۶ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

خودروهای وارداتی

واردات خودروهای کارکرده خارجی آغاز شد

طبق اعلام رسمی محمدعلی حاجی زاده، واردات خودروهای کارکرده به مرحله اجرا رسید و هم اکنون نیز حدود ۷۰۰ دستگاه از این خودروها در گمرکات کشور تخلیه شده اند.

فاطمه علی اصغری
چهارشنبه - 4 شهریور 1405

به گزارش پایگاه خبری جوان خودرو؛

سال‌هاست که اخبار و ضدونقیضی در مورد واردات خودروهای کارکرده به گوش می‌رسد و هر سال این بحث برای مردم، شرکت‌های واردکننده و ارگان‌های مربوطه داغ می‌شود؛ اما تاکنون حتا یک دستگاه خودروی خارجی استفاده شده هم به بازار ایران نرسید و در اختیار مردم قرار نگرفت.

محمدعلی حاجی زاده، مدیرکل دفتر صنایع خودرو وزارت صمت اعلام کرد که واردات خودروهای کارکرده خارجی دیگر فقط به اخبار و گمانه‌زنی‌ها محدود نیست و این پروسه هم اکنون وارد مرحله اجرایی شده. به بیانی دیگر اتفاقی که مردم و بازار سال‌هاست منتظر رخ‌دادنش در کشور بودند، بالاخره وارد فاز نهایی شد و هم اکنون شاهد اجرای آن در ایران هستیم.

چند دستگاه خودروی کارکرده خارجی وارد ایران شده؟

طبق اعلام محمدعلی حاجی زاده تا کنون حدود ۷۰۰ دستگاه خودروی خارجی کارکرده وارد کشور شده و در حال حاضر نیز در گمرکات ایران موجود شده‌اند. ازاین‌رو می‌توانیم نتیجه‌گیری کنیم که اقدامات مثبتی در زمینه واردات خودرو رخ‌ داده و ثمره این اقدامات نیز تأمین و واردات ۷۰۰ دستگاه از مدل‌های مختلف کارکرده خارجی است که به‌زودی ترخیص می‌شوند و به بازار می‌آیند.

مدیرکل دفتر صنایع خودرو وزارت صمت در ادامه به برنامه و چشم اندازه واردات خودروهای کارکرده در سال ۱۴۰۵ اشاره و اعلام کرد که تا پایان سال جاری احتمالاً حدود ۲۰ هزار دستگاه خودرو از مدل‌های مختلف در بازار ایران موجود شوند و به دست مشتریان و خریدارانشان برسند.

با اعلام محمدعلی حاجی زاده مشخص شده که خودروهای کارکرده می‌توانند تا ۱۳ هزار یورو ارزش گمرکی داشته باشند و مجاز به عرضه در بازار ایران شوند؛ بنابراین سقف ارزش گمرکی خودروهای کارکرده خارجی باید ۱۳ هزار یورو باشد.

صحت و اصالت خودروهای وارداتی کارکرده به چه صورت راستی آزمایی می‌شود؟

باتوجه‌به موضوع واردات کشنده‌های کارکرده که پیش‌تر در بازار ایران رقم خورد و به دنبال آن شاهد ترخیص تعداد زیادی از خودروهای سنگین سرقتی و بدون اصالت از کشورهای اروپای شرقی بودیم، وزارت صمت تصمیم گرفت صحت خودروهای سواری کارکرده و بدون مشکل بودنشان را به خود واردکننده‌ها بسپارد تا این اتفاق توسط کارشناسان شرکت‌ها انجام شود و در نهایت به دست مشتریان داخل ایران برسد. به‌این‌ترتیب احتمالاً تجربه تلخی که برای راننده‌ها و خریداران خودروهای سنگین کارکرده در حجم گسترده و وسیع اتفاق افتاد، برای خریداران خودروهای سواری کارکرده بسیار کم‌رنگ‌تر شود.

انتهای پیام/

دیدگاه خود را بنویسید

کیوسک مطبوعاتی