رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی معتقد است که بازار بی قاعده خودرو با بورس کالا شفاف شده است. به گزارش پایگاه خبری جوان خودرو محمد رضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه افزایش و کاهش قیمت کالاها از جمله خودرو ارتباطی به مکانیزم بورس کالا ندارد، ادامه داد: مکانیزم […]
به گزارش پایگاه خبری جوان خودرو
محمد رضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه افزایش و کاهش قیمت کالاها از جمله خودرو ارتباطی به مکانیزم بورس کالا ندارد، ادامه داد: مکانیزم بورس کالا، تنظیم گری و محل عرضه و تقاضا است و اینکه تقاضا برای خرید یک کالا افزایش می یابد ارتباطی با بستر معامله ندارد، در خصوص خودرو نیز افزایش قیمت ارز در روزهای گذشته بر قیمت های خودرو اثر گذار بوده است.
وی با بیان اینکه عرضه خودرو در بورس کالا، فراهم شدن یک بازار شفاف در حوزه اقتصادی و تفکیک از یک بازار غیر شفاف است، افزود: با عرضه خودرو در بورس کالا میزان عرضه، تقاضا و قیمت ها به صورت شفاف بر روی تابلو اعلام می شود و توسط طرف تقاضا قابل احصاء، پیگیری و شناسایی خواهد بود اما در مدل های ثبت نامی قبلی بسیاری از فاکتورهای معامله قابل رصد و پیگیری نبود.
این نماینده مجلس تصریح کرد: در حقیقت عرضه خودرو در بورس کالا، حذف فضای مبتنی بر رانت قیمتی است که به واسطه دستوری بودن قیمت ها ایجاد شده بود و در آن شیوه مشخص نبود مابه تفاوت قیمت درب کارخانه و بازار آزاد به چه افرادی می رسد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد:سوابق و تجربه نشان میدهد که عرضه خودرو به شیوه های قبلی از جمله قرعه کشی نمی تواند کمکی به مصرف کنندگان واقعی باشد، در این راستا حتی بسیاری از متقاضیان امکان ورود به سامانه قرعه کشی نداشتند و یا شانس بسیار اندکی نیز برای خرید به وجود می آمد که این امر از معایب بازار خودرو در سال های اخیر بوده و دلیل اصلی آن عدم وجود بازار شفاف بود.
وی با تاکید بر اینکه نتیجه استفاده از روند قرعه کشی عرضه خودرو در بازار، تبدیل بخشی از قیمت گذاری ها در بازار به رانت برای دلالان است، اظهار داشت: این مساله به عنوان چالش اساسی در این حوزه تلقی می شد که عرضه خودرو در بورس کالا کمک کرد تا ضمن حذف فضای دلالی و واسطه گری، قیمت ها برای خریدار به صورت شفاف متناسب با عرضه و تقاضا تعیین شود و از سوی دیگر فروشنده می تواند از این طریق قیمت های واقعی را در صورت های مالی خود اعلام کند.
پورابراهیمی اعلام کرد:بورس کالا امکان برنامه ریزی برای تقاضای مصرفی کشور از طریق روش های مختلف را فراهم می کند که این اتفاق می تواند کمکی در پیش بینی و برنامه ریزی کشور برای تقاضا و نیاز کشور باشد.
رئیس کمیسون اقتصادی مجلس به اعلام واردات خودروهای خارجی توسط دولت اشاره کرد و گفت: هرچند هنوز عرضه این خودروها در بورس کالا عملیاتی نشده اما امیدوارم به زودی بخشی از این خودرو ها وارد کشور شود.
پور ابراهیمی با بیان اینکه بورس کالا بازاری شفاف برای اقتصاد کشور است و باید مورد ارزیابی مثبت قرار گیرد، افزود: از نگاه ما اصل افزایش قیمت هایی که طی چند روز گذشته با توجه به شرایط کشور در بازار رخ داده قابل قبول نیست و افزایش بی رویه قیمت خودرو نیازمند یک بازنگری در نحوه مدیریت عرضه و تقاضا در کشور است؛ چراکه بخشی از این تقاضا تبدیل به تقاضای غیر مصرفی شده است.
رئیس کمیسون اقتصادی مجلس افزایش قیمت خودرو در بازار را ناشی از عواملی مانند عدم اجرای تعهدات عرضه کنندگان خودرو، تغییرات نرخ ارز، حرکت بخشی از سرمایه ها به سمت بازار خودرو و ایجاد تقاضای کاذب سرمایه گذاری دانست.
وی با اشاره به اهمیت تحلیل اغتشاشات اخیر گفت: این موضوع اثر منفی در اقتصاد کشور داشت چراکه همواره مراودات اقتصادی در زمان اغتشاشات با کاهش همراه می شود و میزان ورود و خروج منابع کاهش خواهد یافت.
وی در پاسخ با این موضوع که برخی نمایندگان نسبت به عرضه خودرو در بورس کالا نظر منفی داشته اند، گفت: کنار گذاشته شدن عرضه خودرو در بورس به معنای جایگزینی و استفاده از یک بازار غیر شفاف است که در آن مسایل مربوط به فساد، رانت و بسیاری از موضوعات مربوط به عدم شفافیت رقم خواهد خورد؛ بنابراین شرایط روشن است و باید بین یک بستر شفاف و قابل رصد و بازار بی قاعده و غیر شفاف یکی را انتخاب کنیم که این جریان اصلاح فرآیندها از چندماه پیش آغاز شده است.
پورابراهیمی در پایان با تاکید بر اینکه افزایش و کاهش قیمت کالاها از جمله خودرو ارتباطی به مکانیزم بورس کالا ندارد، ادامه داد: مکانیزم بورس کالا، تنظیم گری و محل عرضه و تقاضا است و اینکه تقاضا برای خرید یک کالا افزایش می یابد ارتباطی با بستر معامله ندارد، در خصوص خودرو نیز افزایش قیمت ارز در روزهای گذشته بر قیمت های خودرو اثر گذار بوده است.
انتهای پیام/ منبع: سنا
دیدگاه خود را بنویسید