پایگاه خبری رسمی خودرو و صنایع وابسته
شماره مجوز ۸۲۱۸۶ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

مرسدس AMG GTS

دیدار با AMG GTS در ایران / آ اِم گِ، مادر اژدها در عصر جدید

مدتی‌ است که با توجه به قیمت بسیار هنگفت خودرو در بازار ایران، بازار واردات خودروها به صورت گذرموقت بسیار بیشتر از قبل داغ شده¬است. با این وجود به ندرت دیده می¬شود که مالکین اقدام به وارد کردن خودروهایی خاص و چشم نواز کنند.

javankhodro
پنجشنبه - ۳۰ اسفند ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری جوان خودرو، به نقل از مجله تخت گاز شماره 92 (مجله تخت گاز را از اینجا سفارش دهید)؛

البته یکی از دلایل اصلی این مسئله نبود قطعات، تعمیرکار و از همه مهم­تر سوخت مناسب موتورهای بسیار پیشرفته، دقیق و حساس این نوع خودروها در ایران است. فارغ از مشکلات، سختی­ها و بایدها و نبایدهای خرید یا استفاده از خودروهای گذر موقت، گهگاه خریداران خوش سلیقه آنها هستند که چشم علاقه­مندان اتومبیل در ایران را به جمال بی مثال برخی از شاهکارهای صنعت خودرو در دنیا روشن می­کنند. از این دست خودروها که هریک مدتی کوتاه مهمان خاک ایران بودند می­توان به انواع لامبورگینی اعم از گالاردو، مورسیه­لگو و حتی اوروس تا حضور رولزرویس فانتوم و افسانه بی بدیل خودروسازی جهان یعنی مرسدس-مکلارن SLR اشاره­کرد. اما چندی پیش فرصتی دست داد تا با یکی از خاص­ترین خودروهایی که اخیراً مدتی را در ایران گذرانده است، ملاقاتی از نزدیک داشته باشیم. نسخه­ای تقویت شده از Mercedes-AMG GTS. به همین بهانه  فرصت را مغتنم دیدیم تا با آ ام گ این مادر اژدها های عصر جدید بیشتر آشنا شویم.

مرسدس AMG GTS

سال 1966، در آن بحبوحه که فراری درحال دست و پنجه نرم کردن با رقیب نوظهور خود یعنی لامبورگینی بود و آمریکایی­ها یکی پس از دیگری با هیولاهای فضایی برای هم شاخ و شانه می­کشیدند، در غرب آلمان ماجرای دیگری در حال وقوع بود. مرسدس بنز که داعیه اختراع خودرو را به دوش می­کشید، در مبارزه با اصلی­ترین رقیب خود با چالش جدیدی مواجه شده بود به اسم بی ام و سری 02، خودرویی کوچک و شهری و مناسب خیابانها و کوچه­های باریک اروپا اما بسیار هیجان انگیز و پرقدرت. به همین دلیل گروهی از مهندسین مرسدس بنز تصمیم گرفتند با جدا شدن از بدنه اصلی شرکت اقدام به تأسیس مجموعه­ای کنند تا با ایجاد برخی تغییرات در خودروهای استاندارد بنز، خودروهایی پرقدرت و هیجان انگیز بوجود آورند. با اقتباس از حروف اولیه نام دو مهندس اصلی یعنی آقایان هانس ورنر آفرشت و ارهارد ملچر و روستای محل تولدشان یعنی گروساسپاخ نام آ ام گ برای این مجموعه انتخاب شد.

گروه آ ام گ ابتدا شروع کرد به جذاب­تر کردن خودروهای مرسدس بنز و البته آماده ساختن آنها برای مسابقات مختلف و تقریباً از این زمان بود که در مسابقات، خودروهایی از مرسدس می­دیدیم که شباهت­های زیادی به نسخه­های عادی و خیابانی داشته اما در عین حال چه در مشخصات ظاهری و چه در فاکتورهای فنی تفاوتهای قابل توجهی با نسخه استاندارد داشتند. تقریباً از ابتدای دهه 1970 بود که با معرفی هیولایی به اسم 300 SEL AMG ROTE SAU توجه همه جهان به نام آ ام گ جلب شد و بسیاری از علاقه­مندان و طرفداران گروه مرسدس بنز علاقه پیدا کردند که بج AMG روی خودروی آنها ثبت شود.

تا قبل از سال 1999 عموماً خودروهای آ ام گ به شکل استاندارد در کارخانه مرسدس بنز تولید می­شدند سپس برای تجهیز و ارتقاء در ارختیار آ ام گ قرار می­گرفتند (مشابه اتفاقی که امروز در مورد تیونرهای بزرگ مثل منصوری رخ می­دهد) اما در سال 1999 بخشی از سهام آ ام گ توسط گروه دایملر-کرایسلر که آن زمان به عنوان مالک اصلی مرسدس بنز شناخته می­شد خریداری شد. همین امر باعث شد که شاهد حضور خودروهایی باشیم که از ابتدا با نشان و مشخصه­های ویژه تحت عنوان ورژن آ ام گ تولید و تحویل مشتریان می­شدند. البته ناگفته نماند که در تمامی این سالها تقویت و آماده سازی خودروهای مسابقه­ای مرسدس بنز همچنان بر عهده تیم آ ام گ بود و بسیاری از تغییراتی که برای خودروهای شهری لحاظ می­شد درواقع تنظیمات محدودشده­تر از چیزی بود که برای خودروهای مسابقه صورت می­ گرفت.

مرسدس AMG GTS

اما در سال 2005 عملاً تمام سهام آ ام گ توسط مرسدس بنز خریداری شد و این نشان به عنوان بخشی از گروه مرسدس بنز درآمد. البته همچنان و تا به امروز این شرکت به عنوان یک زیر مجموعه مستقل از مرسدس بنز فعالیت می­کند، به این معنی که مدیران، کارشناسان، مهندسین و متخصصین ویژه خود را دارد. با قرار گرفتن آ ام گ به عنوان یکی از زیر مجموعه های مرسدس بنز از همان ابتدا اهدافی متفاوت برای این گروه تعریف شد. یکی از آن اهداف تولید خودروهای خاص و ویژه بر اساس پلتفورم­های معمول مرسدس بنز بود. نشان از این هدف گذاری سالها بعد در خودروهای کانسپت مرسدس خودنمایی کرد. خودروهایی که قبلاً با کلاس F مرسدس بنز شناخته می­شد. با نمایش خودروی بی نظیری به نام AMG Project one بر همگان مشخص شد که از این پس باید منتظر ارائه کانسپت­های مرسدس بنز با نام آ ام گ باشند. همینطور در این دوره بیشتر از قبل شاهد ظهور پیشرانه­های اختصاصی آ ام گ بودیم که روی سوپرکارهایی به غیر از مرسدس بنز هم استفاده می شدند از جمله پیشرانه پاگانی زوندا و هوآیرا و همینطور مازراتی والهالا.

حالا اما کمتر از یک دهه است شاهد حضور خودروهایی هستیم که با وجود داشتن نشان مرسدس بنز اما عملاً نام آ ام گ را یدک می­کشند و با وجود داشتن پلتفورم مشترک اما خودرویی مستقل از نمونه مرسدس بنز هستند، دقیقاً همان اتفاقی که در مورد گروه مای باخ هم رخ می­دهد. یکی از افسانه­هایی که توسط این بخش از کمپانی مرسدس بنز تولید شد و خوشبختانه با فاصله زمانی کمی به داخل ایران هم راه پیدا کرد چیزی نبود جز Mercedes-AMG SLS .  همان زیبای افسانه­ای که در بازار ایران به واسطه درهای گالوینگش(باز شونده رو به بالا) مشهور به ققنوس است. بد نیست بدانید اس­ال­اس افسانه­ای نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا هنوز هم به عنوان یک خودروی بسیار خاص و گران بها شناخته می­شود.

در سال 2014 سیاست آ ام گ نیز با تغییرات اساسی در طراحی ظاهری و حتی نحوه نام­گذاری خودروهای مرسدس هم سو شد و تصمیم به جایگزینی خودروی اس­ال­اس گرفت. ققنوسی که خود جانشینی بس خلف و شایسته برای اس ال 300 گالوینگ بود حالا باید فرزند خود را معرفی می­نمود. لذا پس از معرفی دو خودروی بسیار موفق(آنهم با فاصله سنی نزدیک به نیم قرن) باید جایگزین ویژه­ای معرفی می­شد تا مورد توجه طرفداران خاص این خودرو واقع شود.

AMG GT همان جانشین خاص بود. این خودرو شاید در ابتدا هنوز چهره آشنا و قابل قبولی برای طرفداران سخت گیر مرسدس بنز نداشت اما در بخش فنی آنچنان فوق العاده بود که به زودی نه تنها در دل طرفداران مرسدس نشست بلکه باعث شد زبان طراحی جدید بنز هم توسط طرفدارانش بیش از پیش پذیرفته شود. این خودرو در پکیج­های مختلفی از جمله GT، GT R، GTS، GT C، GT R Pro، GT Black Series، GT Track، GT Dark Night، GT2، GT3 و همینطور نمونه رودستر تولید شده است که در نمونه­های استاندارد(بدون تقویت افتر مارکت) خروجی قدرتی از 456 تا 720 اسب بخار دارند.

مرسدس AMG GTS

مدتی قبل دو نمونه از این خودرو به صورت گذرموقت وارد ایران شد. یکی از نوعAMG GT استاندارد و دیگری یک فروند AMG GTS مدل 2017 که در گرجستان به طرز فوق­العاده­ای در قسمت موتور و گیرباکس تقویت شده­بود. خودرویی که با آن روبروییم و تصاویر آن را مشاهده می­کنید همان نمونه تقویت شده­است. بله تقویت کردن خودرویی که توسط آ ام گ ساخته شده واقعاً کار ساده­ای نیست چراکه معمولاً خودِ آ ام گ به صورت استاندارد یکی از بالاترین بازده­ها و عملکردها را از خودرو می­گیرد، اما دوستان گرجستانی با تغییراتی که در این نمونه از GTS ایجاد کرده بودند، قدرت موتور این اژدها را از 503 اسب بخار استاندارد به عددی نزدیک 720 اسب بخار (مشابه ورژن Black Series) رسانده بودند، اما با توجه به اینکه این تغییرات بیشتر در توان پیشرانه و سیستم انتقال قدرت اتفاق افتاده بود باعث شده بود که کنترل این خودرو واقعاً دشوارباشد و صرفاً رانندگان حرفه­ای و با تجربه خودروهای خاص از پس کنترل آن بر بیایند.

از خروجی قوای محرکه عجیب و توانایی­های فنی و حرکتی این خودروی خاص که بگذریم، باید عرض کنم طراحی این اژدهای برخاسته از خاکستر ققنوس، به غایت زیبا و چشم نواز است و به واقع می­توان آن را جایگزینی قابل قبول برای SLS دانست. البته که شاید نتواند مانند پدر و پدربزرگش به طرحی ماندگار و اسطوره­ای تبدیل شود اما در نوع خود و در قیاس با رقبایی چون پورشه 911، نیسان GTR و لکسوس LC500 و امثال آنها شاید زیباترین نباشد اما قطعا یکی از بهترین طراحی­ها را داراست.

مرسدس AMG GTS

در داخل خودرو بیشترین چیزی که حس می­شود، کیفیت و قابلیت اطمینانی­است. به گونه­ای این حس را به شما منتقل می­کند که گویا هیچ چیز بهتر از اینی که هست نمی­توانست باشد. حتی حالا و پس از گذشت 5 سال از تولید آن، چرم صندلی­ها و داشبورد، دکمه­ها، ادوات دیجیتال، سیستم کارپلی و غیره با وجود کارکرد حدود هشتادهزار کیلومتری خودرو هیچ تفاوتی با روز اول ندارند. همه چیز در حد اعلای کیفیت حس غریبی از ترکیب هیجان، اصالت و لوکس بودن را القا می­نماید. به دلیل قرار گرفتن موتور در جلو،  قسمت جلو و درب موتور نسبت به کل طول خودرو بسیار طویل به نظر می­رسد، به گونه­ای که تصور می­شود راننده روی محور عقب نشسته است!! این درحالیست که با وجود سوپر اسپرت بودن خودرو به دلیل نوع طراحی، فضای داخلی برای راننده و سرنشین کناری نسبتاً خوب و کافی به نظر می­رسد و حتی یک فضای بار در قسمت عقب دارید که می­توانید یک ساک نسبتاً بزرگ را در آن جا دهید. به همین دلایل می­توان گفت شما با این ماشین می­توانید صبح به پیست بروید و بعد از مبهوت کردن تمام مدعیان، مجدد کت و شلوار خود را بپوشید و با همین خودرو به جلسه هیئت مدیره شرکتتان برسید. البته که به هرحال شما با یک سوپر اسپرت طرف هستید و قطعاً قرار نیست برای سفرهای طولانی یا استفاده مداوم روزمره از آن بهره ببرید.

بر خلاف سوپر اسپرت­های ایتالیایی که معمولا در بخش امکانات رفاهی و آپشن­ها حرف چندانی برای گفتن ندارند اینجا در GTS هیچ کمبودی احساس نمی­شود، تنظیمات برقی همه چیز، سیستم تهویه اتوماتیک، سیستم صوتی برمستر و خلاصه هرچه احتمال دارد حد فاصل پیست مسابقه تا جلسه هیئت مدیره مورد نیازتان باشد در بالاترین کیفیت وجود دارد.

آ ام گ با معرفی نسخه­های مختلف GT و ارتقاء پیوسته آن از لحاظ عملکرد و طراحی در سالهای اخیر بخصوص نسخه Black Series که معمولاً قبل از Final Edition (نسخه نهایی) معرفی ­می شود نشان داده است که به زودی باید منتظر معرفی یک هیولای دیگر از این نشان تجاری زیر برند مرسدس بنز باشیم.

مرسدس AMG GTS

 

نوشته: علیرضا بشارتی

عکس: پژمان ترابکی

دیدگاه خود را بنویسید

کیوسک مطبوعاتی