یکی دیگر از معدود وارداتیهای اروپایی که این روزها امکان خرید آن در ایران فراهم شده، هاچبکی جذاب و هیجانانگیز از برند اوپل است.
به گزارش پایگاه خبری جوان خودرو؛
خودرویی که توسط پرشیا خودرو در ایران عرضه میشود. اگر عشق ماشین باشید و بخشی از جوانی یا نوجوانیتان در دهه 70 شمسی سپری شده باشد، حتما نام اوپل کورسا برایتان آشناست. هاچبکی فانتزی و جذاب در دوره خودش که انتخاب جوانهای خوش سلیقه بود. در واقع اوپل یک برند آلمانیالاصل و بسیار باسابقه به شمار میرود. اما از اواخر دهه 20 میلادی تا سال 2017 مالکیت آن در اختیار جنرال موتورز قرار داشت و چند سالیست این برند نام آشنا توسط گروه پژو-سیتروئن مدیریت میشود. یکی از دستاوردهای این شراکت تجاری، پلتفرم کورسا بوده که با پژو 208 مشترک است. حضور یک برند آلمانیالاصل در بین انبوهی از خودروهای وارداتی را باید به فال نیک گرفت. مخصوصا اگر خودرویی که راجع به آن صحبت می کنیم، یادآور روزهای طلایی واردات خودرو به کشور باشد.
خودرو مورد بحث ما نسل ششم اوپل کورسا است. این هاچ بک جمع و جور در سال 2019 با کد F معرفی شده است. البته به اینمعنی نیست که طراحی کورسا مربوط به 5 سال پیش است و با یک خودرو از مد افتاده طرف هستیم. چرا که طراحان این خودرو در سال 2023 ظاهر آن را دستخوش تغییراتی قرار دادهاند و کورسا در حقیقت در نسخه فیسلیفت وارد ایران میشود. در این فیسلیفت بخشهایی مثل سپر، فرم قاب مهشکنها، غربیلک فرمان و برخی تزیینات داخلی آن مقداری تغییر کرده اند. این هاچ بک 4 متری ارتفاع کوتاهی دارد و همین مساله باعث شده تا فرم کلی آن اسپرت و جالب توجه باشد. فضای کابین انقدرها که فکر میکنید کوچک و غیر کاربردی نیست. اتفاقا علیرغم ارتفاع کوتاه سقف، جانمایی صندلی ها جوری انجام شده فضای سر برای سرنشینان مناسب باشد. فضای پا هم در ردیف جلو کاملا مناسب و در ردیف عقب برای افرادی با قد 180 سانتی متر و کمتر قابل قبول به نظر میرسد. فضای بار کورسا 309 لیتر است که برای خودرویی در این کلاس راضی کننده است.
از جمله مهمترین امکانات این خودرو میتوان به ترمز پارک برقی،پورت USB، کنترل شروع حرکت در سربالایی، کنترل پایداری،صفحهنمایش لمسی و سیستم مالتی مدیا، دوربین دنده عقب،حسگر باران، سنسور پارک عقب، سامانه پایش فشار باد تایرها،اتوهلد، حالتهای مختلف رانندگی و 6 کیسه هوا اشاره کرد.
زیر کاپوت کورسا یک پیشرانه 1.2 لیتری توربوشارژ قرار گرفته که میتواند 100 اسب بخار قدرت تولید کند. ماکزیمم گشتاوری که این پیشرانه کوچک تولید میکند 205 نیوتنمتر است که توسط یک گیربکس 8 سرعته اتوماتیک (مجهز به مبدل گشتاور) به چرخهای جلو منتقل میشود. با این گیربکس راننده میتواند تعویض دندههاینسبتا نرم با حداقل وقفه و بیشترین دقت را تجربه کند. ضمن آنکهمیزان استهلاک و خرابی این گیربکس نیز در مقایسه با نمونههایدوکلاچه یا CVT پایینتر است. یکی از دیگر نکات مثبت این گیربکس، بهره بردن از پدل شیفترهای پشت فرمان است که در ترکیب با فرمان دی کات و خوش دست کورسا، رانندگی هیجان انگیز و دلچسبی به ارمغان میآورد.
این هاچبک 1128 کیلوگرمی به 10.8 ثانیه نیاز دارد تا از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد و سقف سرعتش عدد 192 کیلومتر بر ساعت را نشان میدهد. شاید کورسا شتابی مشابه تیپ 5 داشته باشد. اما به لطف تکنولوژی بالای پیشرانهاش، مصرف سوخت آن در هر 100 کیلومتر به 4.7 لیتر میرسد و از این نظر کاملا یک خودرو اقتصادی به شمار میرود.
انتهای پیام/
دیدگاه خود را بنویسید