پایگاه خبری رسمی خودرو و صنایع وابسته
شماره مجوز ۸۲۱۸۶ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

جریمه

سردار رادان: نرخ جریمه های رانندگی بازدارنده نیست

طبق اظهارات فرمانده انتظامی کشور، نرخ جریمه های رانندگی در کشور پایین بوده و نمی‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده عمل کند.

فاطمه علی اصغری
چهارشنبه - ۲۲ اسفند ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری جوان خودرو؛

در جریان نشست فرماندهان پلیس راهور که در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ با حضور رئیس جمهور برگزار شد، سردار رادان با اشاره به گستردگی شبکه‌ راه‌های کشور و حجم بالای ترددها، بر نقش حیاتی پلیس راهنمایی و رانندگی و سایر نهادهای امدادی در حفظ ایمنی جاده‌ها تاکید کرد. وی با اعلام رقم سالیانه بیش از ۶۰۰ میلیارد کیلومتر پایش سفری و غیرسفری، به وجود ۶۹۵ هزار کیلومتر جاده، ۵۳ میلیون راننده و ۴۱ میلیون وسیله نقلیه در کشور اشاره کرد.

سردار رادان نقش نیروهای پلیس راهور، نیروی انتظامی، اورژانس و هلال احمر را در مدیریت ترافیک و کاهش تصادفات بی‌بدیل توصیف کرده و اظهار داشت در صورت عدم وجود این تلاش‌ها و برنامه‌های مدون برای کاهش تصادفات، آمار تلفات جاده‌ای می‌توانست به مرز فاجعه‌ ۶۰ هزار کشته در سال برسد. فرمانده انتظامی کشور در ادامه، گریزی به موضوع پایین بودن نرخ جریمه های رانندگی زد و مدعی شد این مسئله در میزان جرایم بسیار تاثیر گذار بوده است.

تبعات پایین بودن نرخ جریمه های رانندگی

فرمانده انتظامی کشور در جریان نشست فرماندهان پلیس راهور به پایین بودن نرخ جریمه های رانندگی در مقایسه با سایر کشورهای جهان انتقاد کرد و این موضوع را یکی از عوامل بازدارنده نبودن جرایم برای رانندگان متخلف دانست. به بیان وی، رانندگان متخلف به دلیل ناچیز بودن هزینه‌ تخلفات انگیزه لازم برای رعایت قوانین را ندارند.

سردار رادان در ادامه سخنان خود ضمن ابراز خرسندی از روند کاهشی آمار تصادفات در سال‌های اخیر، تاکید کرد که وضعیت کنونی همچنان با نقطه مطلوب فاصله دارد. وی اظهار داشت: «خوشبختانه سیر جلوگیری از افزایش تصادف به جایی رسید که به ۱۹ هزار کشته و یک بار به عدد ۱۶ هزار نفر رسیدیم، در حالی که در زمانی ۲۸ هزار کشته را تجربه کردیم.»

با این حال، فرمانده انتظامی کشور تصریح کرد که کاهش آمار تلفات از ۲۸ هزار به ۱۹ هزار نفر، به هیچ وجه مایه خرسندی نیست، چرا که این عدد خیلی بالاست و در شان مردم و نظام نیست. ایشان بر ضرورت تلاش بیشتر، حرکت جهشی و هماهنگی بین دستگاه‌های مرتبط برای بهبود وضعیت ایمنی جاده‌ها تاکید کرد.

رادان با اشاره به پیگیری‌های شهید رییسی در زمینه کاهش تصادفات، افزود: «شهید رییسی در این موضوع خیلی فعال بود و خواسته‌اش در یک برنامه ۵ ساله کاهش ۵۰ درصدی تلفات جاده‌ای بود.» وی همچنین از مطرح شدن هدف «نه به تصادفات» توسط دکتر پزشکیان ابراز خرسندی کرد و آن را سرآغاز افق جدیدتری در این زمینه دانست. سردار رادان معتقد است که نهادینه شدن این هدف در ذهن مردم و مسئولان، به ایجاد اطمینان خاطر و ارائه خدمات بهتر منجر خواهد شد.

سردار رادان در بخش دیگری از سخنان خود، به حجم گسترده خدمات ارائه شده توسط پلیس راهنمایی و رانندگی در طول سال اشاره کرد و افزود: «در حوزه شماره‌گذاری، صدور گواهینامه، اجراییات، رسیدگی به تصادفات و حوادث ترافیکی و … سالیانه نزدیک به ۲۲۰ میلیون خدمت به مردم انجام می‌شود.»

فرمانده انتظامی کشور ضمن قدردانی از تلاش شبانه‌روزی نیروهای پلیس راهور در شرایط سخت آب و هوایی، این حجم از خدمات را نشان‌دهنده فعالیت مستمر و اراده‌ی راسخ آن‌ها دانست. فرمانده انتظامی کشور با یادآوری دغدغه رهبری در خصوص آمار بالای تصادفات، به نقل از ایشان گفت: «حضرت آقا فرمودند وقتی قصه تصادفات را می‌شنوم غصه‌ام می‌شود و تلاش کنید آمار تصادفات را به حداقل برسانید».

رادان با اشاره به پیامدهای ناگوار حوادث رانندگی بر خانواده‌ها و جامعه، بر ضرورت حل ریشه‌ای مسائل مرتبط با هوشمندسازی، خودروهای متصل و قوانین و مقررات تاکید کرد. وی معتقد است که با رفع این مشکلات، هزینه‌های اورژانس کاهش یافته و سطح احساس امنیت در جامعه ارتقا خواهد یافت. سردار رادان مسئله «خودرو متصل» را انقلابی در کنترل وسیله نقلیه توصیف کرد و خواستار یک حرکت جهادی برای تحت کنترل درآوردن ناوگان پرتردد کشور از طریق این فناوری شد.

انتهای پیام/

دیدگاه خود را بنویسید

کیوسک مطبوعاتی