بالأخره انتظارها پایان یافت و یکی از محبوب ترین نشان های تجاری جهان بخصوص برای ایرانیان، به بازار کشور راه یافت. روز یکشنبه بیست و ششم اسفندماه 1403 و در هوایی کاملاً بهاری از اولین مرسدس بنز 2024 که در ساختار جدید واردات به بازار راه یافته و موفق به دریافت پلاک ملی شده بود رونمایی شد. شرکت کیان خودرو به عنوان اولین متولی واردات مرسدس بنز برای سامانه جانبازان کشور طی مراسمی در حضور رسانه ها و رؤسای اتاق اصناف تهران، اولین مرسدس بنز وارداتی جدید با پلاک ملی را معرفی کرد.
مرسدس بنز A180L اولین خودرو از این نشان تجاری محبوب است که در سری جدید واردات به بازار ایران راه یافته است. این خودرو که به عنوان اقتصادی ترین محصول برند مرسدس بنز شناخته می شود با توجه به قیمت حدود سی و پنج هزار یورویی صرفاً برای سامانه جانبازان عرضه می شود. البته بد نیست بدانید که تفاوت بزرگ بین سامانه جانبازان و سامانه خودروهای وارداتی در این است که در سامانه خودروهای وارداتی، خودروها در ایران به نام مالک منتقل می شوند. به همین جهت خودروها از مبدأ به نام شرکت واردکننده خریداری و در گمرک ترخیص می شوند. اما خودروهای جانبازی از ابتدا و از مبدأ به نام جانباز محترم متقاضی، خریداری شده و وارد و ترخیص می شوند.
مرسدس بنز A180L مدل 2024 درواقع نسل چهارم این خودرو است. مرسدس بنز A180 در نسل های قبلی عموماً از نقاط ضعف مختلفی در طراحی رنج می برد. از جمله اینکه معمولاً به خودرویی زشت و با هندلینگ ضعیف معروف بود. اما در نسل چهارم، مرسدس بنز با یک بازبینی اساسی در این کلاس، طراحی بسیار همه پسند و جالب توجهی برای آن درنظر گرفته است. همچنین بزرگترین امتیاز این نسل نسبت به نسل های قبلی وجود کلاس سدان یا به اصطلاح صندوق دار برای این خودرو است. از نظر فنی نیز با ارتقاء سیستم زیربندی خودرو، مشکلات هندلینگ آن برطرف شده است.
در بازار چین مطابق معمول تمام کلاس های مرسدس بنز، اتاق لانگ برای A180 نیز درنظر گرفته شده است. درواقع مرسدس بنز A180L به لحاظ ظاهری و ابعادی شباهت بسیاری با کلاس CLA پیدا کرده است. مرسدس بنز A180L از یک موتور 1300 سی سی چهار سیلندر توربو به قدرت 136 اسب بخار و گشتاور 230 نیوتن متر بهره می برد که مانند تمام سه نسل قبلی این کلاس، این موتور نیز ساخت گروه رنو- نیسان است. یک جعبه دنده 7 سرعته دو کلاچه این قوای محرکه را به محور جلوی خودرو منتقل می کند. شتاب اعلامی شرکت برای این خودرو 9.2 ثانیه و مصرف سوخت میانگین آن 5.9 لیتر به ازای هر صد کیلومتر است.
در زمینه امکانات و آپشن ها مرسدس بنز A180L حرف چندانی برای گفتن ندارد. چراکه همانطور که گفته شد این خودرو به خودی خود اقتصادی ترین کلاس مرسدس بنز است حال آنکه در نسخه ای میان رده هم وارد ایران شده است. با این وجود می توان از امکاناتی نظیر سقف پانورامیک دو تکه به همراه سانروف، ترمز پارک برقی و مولتی مدیای 10.5 اینچی مجهز به اتوکارپلی و اندروید آئوتو نام برد. درواقع همه آنچه می تواند خریدار ایرانی را به پرداخت بهایی گزاف برای این خودرو مجاب کند، نام و نشان مرسدس بنز و ظاهر جذاب و متفاوت آن است.
همزمان با این رونمایی یک نشست خبری با حضور مدیرعامل شرکت کیان خودرو و رؤسای اتاق اصناف تهران از جمله آقای کرمی رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو برگزار شد که خالی از حواشی نبود. اصلانی مدیرعامل کیان خودرو در این نشست با اشاره به یک نفر از جانبازان که یک دستگاه مرسدس بنز A180L را در فضای مجازی به قیمت سی میلیارد تومان آگهی کرده است اشاره کرد که قیمت پیشنهادی شرکت جهت فروش این خودروها در بازار، حدود هفده میلیارد تومان است. او همچنین با اشاره به مجاز بودن خرید و فروش سهمیه جانبازان، افزود که بهای منطقی سهمیه جانبازان ویژه را در حدود ده میلیارد تومان اعلام کرده است.
همین صحبت ها باعث ایجاد برخی حواشی در این جلسه شد و بسیاری از خبرنگاران به شیوه نرخ گذاری و اصل ارائه سهمیه های ویژه اعتراض کردند. در پاسخ، اصلانی اعلام کرد که این ارقام صرفاً پیشنهاد شرکت بوده و تأکید کرد که خودروها کلاً متعلق به جانبازان عزیز است و کسی در نرخ گذاری آنها دخل و تصرف ندارد. لذا در اصل، این بازار است که نرخ نهایی برای این خودرو ها را تعیین خواهد کرد.
اصلانی همچنین اعلام کرد به زودی خودروهای دیگر سامانه جانبازی از جمله مرسدس بنز های GLB و C200 و تویوتاهای راو4، وایلدلندر و کمری هم به صورت پلاک شده تحویل صاحبان سهمیه جانبازی می شود. او قیمت برآوردی بازار برای مرسدس بنز GLB و C200 را در حدود بیست و چهار میلیارد تومان و برای تویوتا ها را حدود یازده میلیارد تومان اعلام کرد. کرمی رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و اصلانی مدیرعامل کیان خودرو از ارائه سهمیه جانبازان به عنوان خدمتی کوچک در جهت حمایت از جانبازان عزیز یاد کردند. البته اصلانی اشاره داشت که جانبازان باید علاوه بر قیمت اصلی خودرو و تعرفه گمرکی، معادل سی درصد قیمت خودرو نیز به عنوان تعهد ارزی در بانک بلوکه کنند که خود یک هزینه بی جهت برای این عزیزان اجاد کرده است.
همینطور اشاره کرد که از ابتدای سال تا کنون توسط کیان خودرو درخواست تخصیص ارز برای صدو هشتاد دستگاه خودروی جانبازی ارائه شده است که تا کنون تنها به دو دستگاه خودرو ارز تخصیص یافته است. او این امر را مانعی بزرگ در راه عرضه خودروها دانست. همچنین اشاره کرد که خودروها در گمرک در شرایط بدی نگهداری می شوند و همین امر باعث آسیب دیدن انها می شود. این در حالیست که خودرو به نام صاحب سهمیه جانبازی وارد شده است و درصورتی که آسیب دیده باشد قابل استرداد یا تعویض نیست.
در نهایت باید گفت که این عرضه های قطره چکانی گرچه گهگاهی اندکی حال طرفداران خودرو را خوش کرده و روزنه هایی از امید ایجاد می کند اما توانایی رفع عطش شدید بازار خودرو را ندارد. سال هاست که این بازار در حسرت حضور برندهای معتبر جهانی و خودروهای با کیفیت مانده است. حتی تولید داخل نیز سال های متمادی است که از میزان تقاضای سالانه بازار خودرو عقب مانده است. همین امر باعث شده تا با حضور یک خودروی نه چندان خاص از برندی معتبر ناگهان شاهد قیمت گذاری های سرسام آوری دربازار می شویم. امید است به زودی با تدبیر مسئولین محترم شاهد بازگشت آرامش و ثبات به بازار خودرو باشیم.
دیدگاه خود را بنویسید