پایگاه خبری رسمی خودرو و صنایع وابسته
شماره مجوز ۸۲۱۸۶ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

صنعت خودرو

دنا و تارا پرچم داران صادراتی کشور/ رشد 96 درصدی صادرات خودرو و قطعه

ارزش صادرات خودرو و قطعه کشور در سال ۱۴۰۱ بیش از ۵۱ میلیون دلار بود که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ رشد ۹۶.۱ درصدی را نشان می‌دهد. به گزارش پایگاه خبری جوان خودرو  بررسی آخرین آمار صادرات خودرو در سال 1401 حکایت از آن دارد که تا 20 اسفند ماه سال گذشته 37 میلیون و […]

سبحان قالیباف
دوشنبه - ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲

ارزش صادرات خودرو و قطعه کشور در سال ۱۴۰۱ بیش از ۵۱ میلیون دلار بود که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ رشد ۹۶.۱ درصدی را نشان می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری جوان خودرو 

بررسی آخرین آمار صادرات خودرو در سال 1401 حکایت از آن دارد که تا 20 اسفند ماه سال گذشته 37 میلیون و 800 هزار دلار خودرو صادر شده است که نسبت به 19 میلیون دلار سال 1400 رشد 96.3 درصدی را نشان می‌دهد.

بیشترین حجم خودروی صادراتی نیز مربوط به دنا و تارا بوده است.

همچنین در این بازه زمانی 13 میلیون دلار قطعه صادرات داشته‌ایم که نسبت به سال 1400 که 7 میلیون دلار بود، حکایت از رشد 89.9 درصدی دارد.

بنابراین در مجموع ارزش صادرات خودرو و قطعه کشور در سال 1401 بیش از 51 میلیون دلار بود که در مقایسه با سال 1400 رشد 96.1 درصدی را نشان می‌دهد.

همچنین بررسی آخرین وضعیت سایت‌های تولیدی خودروسازان ایرانی در کشورهای خارجی نشان می‌دهد که شرکت ایران خودرو سایت فعال در کشورهای آذربایجان با ظرفیت تولید 10 هزار دستگاه در سال در صورت تکمیل خط، سنگال با ظرفیت تولید 10 هزار دستگاه در سال و عراق با ظرفیت متغیر دارد. همچنین سایت‌های این شرکت در کشورهای سوریه و ونزوئلا غیرفعال است.

شرکت سایپا نیز دو سایت فعال در کشورهای عراق و تونس دارد که ظرفیت تولید در عراق 20 هزار دستگاه در سال و ظرفیت تولید در تونس 5 هزار دستگاه در سال عنوان شده است. همچنین سایت‌های این شرکت در کشورهای الجزایر، ونزوئلا و سوریه غیرفعال است.

بررسی آخرین وضعیت قراردادها و تفاهم نامه‌های خودرویی نیز نشان می‌دهد که خودروسازان ایرانی قرارداد 17 میلیون دلاری برای صادرات 4080 دستگاه قطعات منفصله با کشور عراق، قرارداد 10 میلیون دلاری برای صادرات قطعات خودرو و خدمات با کشور تونس و قرارداد 15 میلیون دلاری برای صادرات قطعات منفصله با کشور الجزایر دارند. قرارداد با کشور سوریه برای ازسرگیری صادرات قطعات منفصله نیز به دلیل تغییر قوانین سوریه متوقف شده است.

در بخش تفاهم نامه نیز خودروسازان ایرانی تفاهم نامه‌ای با کشور بلاروس برای صادرات خودروهای سواری به ارزش 3 میلیارد دلاری، با کشور روسیه برای صادرات محصولات سواری در قالب CBU به ارزش 18 میلیون دلار، با کشور آذربایجان برای همکاری مشترک در سطح SKD (با ایران خودرو) به ارزش 3 میلیارد دلار و با کشور ونزوئلا برای صادرات 200 هزار دستگاه خودروی سواری به ارزش 2 میلیارد دلار امضا کرده‌اند.

همچنین طبق اعلام وزارت صمت در بخش همکاری‌های خارجی قراردادی با نماینده جدید در کشور ارمنستان به منظور توسعه بازار در آن کشور منعقد شده است.

صادرات قطعات ریخته‌گری به مشتریان جدید در کشورهای ترکیه، بلاروس و کشورهای اروپایی و توسعه سبد محصولات ریخته‌گری به قطعات صادراتی شامل انواع قطعات صنعتی چدنی، قطعات خودروهای سبک و سنگین، قطعات تزئینی و قطعات نیروگاهی نیز عملیاتی شده است.

انتهای پیام/ منبع: مهر

دیدگاه خود را بنویسید

کیوسک مطبوعاتی