پایگاه خبری رسمی خودرو و صنایع وابسته
شماره مجوز ۸۲۱۸۶ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

نشانه های تمام شدن لنت ترمز جلو

بررسی علایم مختلف تمام شدن لنت ترمز !

یکی از اجزای مهم سیستم ترمز خودرو لنت‌ها هستند که در تماس با روتور یا دیسک و با ایجاد اصطکاک سبب کاهش سرعت وسیله نقلیه و توقف آن می‌شوند. لنت‌های ترمز از جنس مواد مقاوم به حرارت هستند و نقش مهمی در ایمنی خودرو بازی می‌کنند.

شیوا تدین پور
شنبه - ۲۰ آبان ۱۴۰۲

به گزارش پایگاه خبری جوان خودرو؛

لنت ترمز چیست؟

سیستم ترمز از تعدادی قطعه مصرفی تشکیل‌شده که طبیعتاً باید در بازه‌های زمانی مناسب تعویض شوند. لنت‌ها از مهم‌ترین قطعات مصرفی سیستم ترمز بوده و یک راننده خوب باید با علایم خرابی لنت ترمز و در راس آن اتمام لنت‌ها آشنا بوده تا مانع از ایجاد خسارات جانی و مالی برای خود و سایرین شود. لنت‌های خراب منجر به افزایش مسافت ترمز شده که در نهایت می‌تواند منجر به تصادف شود.

در گذشته جهت ساخت لنت‌ها از آزبست استفاده می‌شد که به دلیل سرطان‌زا بودن، اکنون استفاده از آن ممنوع شده است. در حال حاضر از لنت‌هایی چون لنت‌های سرامیکی استفاده می شود که دارای عملکرد مناسب و البته قیمت بالاست و طول عمر لنت‌ها وابسته به نوع خودرو، شیوه رانندگی، نوع لنت، تعداد سرنشینان و محل رانندگی است.

در خودروهای مجهز به ترمز دیسکی از لنت‌های کارایی استفاده می‌شود که البته به عنوان قطعه‌ای مصرفی طول عمر مشخصی دارند.

فاکتورهایی همچون استایل رانندگی و میزان استفاده از سیستم ترمز روی طول عمر لنت‌ها تأثیر مستقیم دارند و پس از مشاهده این نشانه‌ها می‌بایست نسبت به تعویض آن‌ها اقدام نمایید.

  • صدای سوت ناخوشایند

واضح‌ترین نشانه تمام شدن لنت ترمز خودرو به گوش رسیدن صدای سوت خواهد بود. دقت داشته باشید که اکثر لنت‌های ترمز اصلی امروزی با نشانگرهای استهلاک فابریک تولید می‌شوند به‌ گونه‌ای که با تمام شدن قطعه موردبحث صدای سوت ناخوشایندی به گوش خواهد رسید.

این نشانگرها در واقع صفحات فلزی نازکی هستند که در بالای لنت‌ها بکار می‌روند و زمانی که لنت به پایان عمر خود می‌رسد این فلزات با روتور یا دیسک تماس پیدا می‌کنند و صدای سوت بلند شده از آن‌ها به معنی فرا رسیدن زمان تعویض خواهد بود.

  • افزایش زمان و فاصله توقف خودرو

یکی دیگر از نشانه های تمام شدن لنت ترمز خودرو را می‌توان کاهش کارایی سیستم ترمز و افزایش زمان و فاصله توقف دانست.

درصورتی‌که لنت‌ها به پایان رسیده باشند توانایی کمتری در ایجاد اصطکاک با روتور خواهند داشت و به همین خاطر خودرو همانند قبل متوقف نخواهد شد که این امر ریسک ایمنی بالایی دارد.

  • کشیده شدن دماغه خودرو به یک سمت در زمان ترمز گرفتن

لنت‌های خودرو همیشه به‌صورت برابر مستهلک نمی‌شوند و گاهی اوقات لنت ترمز یک طرف سریع‌تر تمام می‌شود. اگر چنین چیزی رخ دهد خودرو شاید در زمان ترمز گرفتن اندکی به یک سمت کشیده شود. درصورتی‌که چنین مشکلی رفع نشود فشار زیادی روی فرمان وارد خواهد شد.

البته دقت کنید ضرورتاً لنت‌ها تنها دلیل کشیده شدن فرمان به یک سمت نیستند و عواملی همچون فشار باد لاستیک، کالیپر ترمز معیوب و… نیز می‌توانند روی آن تأثیر بگذارند.

علائم تمام شدن لنت ترمز عقب

  • لرزش پدال ترمز در زمان فشار دادن

یکی از علت‌های لرزش پدال ترمز می‌تواند تمام شدن لنت‌ها باشد. این قطعات معمولاً با نوعی رزین خاص به یکدیگر متصل هستند و با استهلاک هر لنت این چسب قوی داغ شده و از بین می‌رود.

در شرایط ایده آل رزین یاد شده لایه‌ای را روی سطح دیسک به وجود خواهد آورد اما اگر لنت‌ها داغ شده باشند شاید رزین به‌صورت یکدست روی روتور قرار نگیرد که در نهایت منجر به لرزش پدال ترمز خواهد شد.

  • صدای خرخر ترمز

از جمله نشانه های تمام شدن لنت ترمز می‌توان به صدا و احساس خرخر در ترمز اشاره کرد که در صورت عدم توجه به تعویض لنت‌ها آسیب زیادی به سایر اجزای سیستم ترمز به ویژه دیسک‌ها وارد خواهد شد.

  • روشن شدن چراغ هشدار ترمز

در خودروهای مدرن امروزی چراغ هشدار مخصوص سیستم ترمز تعبیه شده است که با تمام شدن لنت‌ها روشن خواهد شد تا راننده را از زمان تعویض آن‌ها آگاه کند.

روشن شدن چراغ هشدار ترمز

علائم تمام شدن لنت ترمز عقب

از آنجایی‌ که اکثر خودروهای داخلی تکنولوژی قدیمی‌تری دارند بنابراین از ترمزهای کاسه‌ای در بخش عقب استفاده می‌شود. اگرچه این ترمزها ساده‌تر و ارزان‌قیمت‌تر هستند اما به دلیل داغ شدن سریع عملکرد مناسبی نسبت به ترمزهای دیسکی ندارند.

ترمزهای کاسه‌ای به دلیل شکل خود به این نام مشهور شده‌اند و عملکرد آن‌ها به گونه‌ای است که دو کفشک یا لنت را به درون درام فشار می‌دهند و با ایجاد اصطکاک سبب کاهش سرعت خودرو می‌شوند.

علائم تمام شدن لنت ترمز عقب خودروها نیز مشابه لنت‌های جلو هستند و با استهلاک آن‌ها شاهد نشانه‌هایی همچون صدای سوت و جیغ، لرزش پدال ترمز، کاهش کارایی سیستم ترمز و افزایش فاصله توقف خواهید بود. شایان ذکر است جهت تعویض لنت ترمز عقب می‌بایست کفشک‌ها را باز و لنت‌های جدید را جایگزین نمونه قبلی کنید.

دیدگاه خود را بنویسید

کیوسک مطبوعاتی