پلتفرم دیوار سالهاست که به عنوان مهمترین مرجع تعیین قیمت در حوزه هایی گوناگون مخصوصا ملک و خودرو واقع شده و با درج آگهی و رساندن پیام فروشنده به خریدار، منجر به معامله می شود. البته این پلتفرم در راه اندازی بلاگ و تولید محتوا هم پیشرفت های زیادی کرده و تقریبا در تمامی عناوین مطالبی منتشر می کند که آگاهی بخش است. پلتفرم دیوار سالهاست که به عنوان مهمترین مرجع تعیین قیمت در حوزه هایی گوناگون مخصوصا ملک و خودرو واقع شده و با درج آگهی و رساندن پیام فروشنده به خریدار، منجر به معامله می شود. البته این پلتفرم در راه اندازی بلاگ و تولید محتوا هم پیشرفت های زیادی کرده و تقریبا در تمامی عناوین مطالبی منتشر می کند که آگاهی بخش است.
به گزارش پایگاه خبری جوان خودرو؛
تا همین چند سال قبل دیوار برای جذب مخاطب و به اصطلاح بالا بردن پاخور سایت، درج آگهی را رایگان در نظر می گرفت. بعدها که خیالش از مخاطب گیری راحت شد برای دسته های مختلف از جمله خودرو قیمتی تعیین کرد تا فروشندگان در ازای پرداخت مبالغی (از 10 الی 80 هزار تومان) بتوانند آگهی خود را درج کنند. البته که این حق مسلم پلتفرمی است که سالها میلیاردی خرج کرده تا جا بیفتد و بعد بتواند به درآمدزایی برسد. کاملا هم قابل درک است. اما ایراد کار از آنجایی شروع می شود که با انحصار ایجاد شده، اعداد و ارقام درج آگهی را بیش از حد متعارف بالا ببرد و حتی برای درج آگهی در مدل های مختلف خودروها، اعداد متفاوتی تعیین کند. مثلا برای یک خودرو 199 هزار تومان و برای یک خودروی دیگر 549 هزار تومان تعیین کند. این اعداد به روز شده برای فروردین 1404 است. صرفنظر از قیمت بسیار بالای درج آگهی که فقط با عوض شدن سال بیش از 50 درصد افزایش داشته، به نظر می رسد که این اختلاف قیمت آگهی بین خودروها توجیح فنی نداشته باشد.
همانطور که در تصاویر می بینید، قیمت درج آگهی برای 207 صفر کیلومتر 199 هزار تومان و برای تویوتا کرولا صفر کیلومتر 549 هزار تومان است! سوال اینجاست که آیا برای آگهی کرولا خدمات بیشتری ارائه می شود یا فضای بیشتری در سرور سایت اشغال می کند؟ یا فقط به دلیل اینکه مالک تویوتا کرولا خودروی گرانتری در اختیار دارد باید پول بیشتری بدهد؟ چه دلیل فنی قانع کننده ای برای این اختلاف قیمت فاحش وحود دارد؟
از طرفی پلتفرم های تخصصی خودرو مثل باما و نیز پلتفرم عمومی مثل شیپور، در این رقابت آنلاین جا مانده اند و علی رغم اینکه سالهای قبل به عنوان مراجع اصلی مورد وثوق مردم بودند، حالا کمتر مورد توجه عموم قرار گرفته اند و بازدید و مراجعه کمتری به خود می بینند. ایجاد این انحصار برای پلتفرم دیوار، خود یکی از دلایلی است که مالکین این پلتفرم حسابی بتازانند و تا جایی که می توانند جیب مشتریان خود را خالی کنند. مشتری هم چاره دیگری ندارد ، و تا جایی که رقیبی برای دیوار وجود ندارد، دیوار ارباب است و آگهی دهنده رعیت!
امید است که نهادهای ذی ربط به نحوه قیمت گذاری آگهی ها در این پلتفرم پرطرفدار ورود کنند تا مشتریان این مجموعه در شرایط فعلی اقتصادی و در شرایطی که چاره دیگری ندارند، کمتر دچار پرداخت هزینه های هنگفت شوند.
دیدگاه خود را بنویسید