شرکت راسا گستر خاورمیانه که مسئولیت خدمات پس از فروش محصولات گروه راسا موتور را بر عهده دارد روز دوشنبه دهم آبان ماه طی مراسمی با حضور نمایندگان، مدیران صنعت خودرو و اصحاب رسانه، کامل ترین نمایندگی خود را رسماً افتتاح کرد. این مرکز خدمات پس از فروش که در کیلومتر 9 جاده مخصوص کرج و در محل سابق مرکز خدمات اتوبوس شهاب یار قرار دارد نه تنها به تمام محصولات راسا موتور اعم از لوکس و اقتصادی خدمات می دهد بلکه امکان خدمات رسانی به برخی از محصولات دیگر شرکت ها را نیز فراهم کرده است.
در ابتدای مراسم، امیرحسین شعبانیان ، مدیر ارتباطات شرکت راساموتور به بیان تاریخچه فعالیت بازرگانی خانواده کبکانی (بنیانگذار راساموتور خاورمیانه و راساگستر خاورمیانه) در دهه های قبل پرداخت. حضور این خانواده در عرصه خودرو از سالهای دور رقم خورده و در دور جدید واردات از سال ۱۴۰۲ با ورود اولین محصول یعنی سوزوکی سیاز، جان دوباره گرفته است. با توجه به عمق ضرورت ارائه گسترده خدمات پس از فروش برای محصولات متنوع این مجموعه، اهتمام جدی شرکت در این عرصه، در قالب ایجاد مرکزی جدید با نام راسا گستر (خدمات پس از فروش راساموتور) تبلور پیدا کرده است.
در این مراسم اعلام شد که برای راه اندازی این مرکز که از این پس به عنوان نمایندگی مرکزی جدید راسا گستر خاورمیانه فعالیت خواهد کرد، در حدود هزار و سیصد میلیارد ریال هزینه انجام شده است. هدف از این سرمایه گذاری کلان، ارتقای بحث خدمات پس از فروش در کشور بوده است. همچنین اعلام شد که راسا گستر خاورمیانه به عنوان بازوی خدمات رسان گروه راساموتور تا به امروز بیست و هفت نماینده فعال را در سراسر کشور با خود همراه کرده است. این شبکه به زودی درحال گسترش به شهرهای دیگر از جمله یزد، قزوین و بندرعباس است. همچنین اعلام شد که در ارزیابی های صورت گرفته در سال گذشته راسا موتور دربین سه شرکت برتر در زمینه خدمات پس از فروش قرار گرفته است.
عباسی مدیرعامل راسا گستر با اشاره به مساحت 1200 متر مربعی سالن تعمیرات این مرکز، ظرفیت آن را معادل 60 تا 70 خودرو در روز اعلام کرد. او همچنین گفت که فضاهای دیگری در این مرکز تعبیه شده اند که از جمله آنها می توان به فضای آموزش، انبار قطعات ویژه، مرکز فروش خودروهای دست دومِ اوورهال شده و با گارانتی، مرکز اکسسوری و آپشن و فضای استراحت اشاره کرد. او اعلام کرد که در شهریور 1403 کلاً 59 پذیرش داشته اند و در مهر 1405 به حدود 2000 پذیرش رسیده اند. این تعداد در کل سال 1403 حدود 1400 دستگاه بوده است که در هفت ماهه نخست سال 1405 به بیش از 12000 دستگاه رسیده است. عباسی در این مراسم اپلیکیشن راسا را نیز معرفی کرد و گفت که مشتریان برای دریافت خدمات علاوه بر سایت و شماره تلفن 02179921 می توانند از این اپلیکیشن نیز استفاده کنند. وی همچنین از عقد قرارداد با شرکت امداد خودروی ایران جهت خدمات رسانی به خودروهای راسا موتور خبر داد. در این مراسم همچنین به امکان دریافت خدمات سرویس در محل توسط راسا گستر نیز اشاره شد.
دکتر محله ای مدیرعامل دفتر آماد و خدمات بازرگانی وزارت صمت از دیگر سخنرانان این مراسم بود. او با اشاره به مشقت های فراوان در مسیر راه اندازی دوباره واردات بعد از وقفه پنج ساله گفت که دفتر آماد و خدمات بازرگانی در وزارت صمت برای ایجاد ساختار خدمات پس از فروش به وجود آمد. او تأکید کرد که این دفتر متولی اصلی خدمات پشتیبانی در تمام صنایع از جمله خودرو است. محله ای تلویحاً به سختی جلب توجه مجدد سرمایه گذاران برای بازگشت به صنعت خودرو بعد از توقف 5 ساله اشاره کرد. او ادامه داد که: «تصور می شد در سری جدید واردات نیز امتیازها در اختیار همان شرکت های قبلی قرار گیرد ولی با ورود مجموعه های جدید به عرصه واردات و خدمات خودرو شاهد شکوفایی تفکرات و رویکردهای نوین هستیم.» او راسا موتور را یکی از شرکت های موفق در عرصه خدمات پس از فروش برشمرد.
فخیمی مدیر بازرسی خدمات پس از فروش شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران (ISQI) به نکاتی در مورد بحث نمایندگی برندهای غیر ایرانی اشاره کرد. او اعلام کرد که در شرایط فعلی و با توجه به مشکلات موجود عملاً هیچ شرکتی امکان برقراری ارتباط مؤثر با خودروساز اصلی در خارج از کشور را ندارد. درواقع فخیمی تلویحاً اعلام کرد که در عمل هیچگونه نماینده رسمی با معنا و مفهوم استاندارد خود برای برندهای خارجی در ایران وجود ندارد و شرکت ها از طرق مختلف و مسیرهای پیچیده اقدام به آموزش پرسنل خود یا تأمین قطعات می کنند.
راسا گستر خاورمیانه که به عنوان یکی از زیر مجموعه های گروه راساموتور فعالیت دارد، وظیفه ارائه خدمات را بر عهده گرفته است. جالب اینکه طبق آنچه از گفته های سخنرانان این مراسم و البته شواهد موجود مشخص بود این شرکت توانسته وارد تعامل با دیگر شرکت ها شده و اقدام به دریافت یا ارائه خدمت با مجموعه هایی خارج از گروه راسا موتور نماید. از این دست تعامل می توان به ارائه خدمات به خودروهای BYD و همچنین دریافت خدمات از امداد خودروی ایران اشاره کرد.
راساموتور که در سری جدید واردات ابتدا به سراغ خودروهای به نسبت اقتصادی نظیر محصولات سوزوکی و جی اِی سی رفته بود در ادامه مسیر تبدیل به واردکننده برخی از لوکس ترین خودرو ها به بازار شد. انواع خودروهای مرسدس بنز، ب ام و ، رنجروور و لندروور در کنار برند محبوب تویوتا به لیست محصولات راسا موتور افزوده شدند. در این مرحله با توجه به تکنولوژی بسیار پیچیده و خاص برخی از این خودروها بخصوص خودروهای هیبرید و تمام برقی، خریداران بیم دریافت خدمات تخصصی را داشتند. اما حالا با توسعه روز افزون شرکت راسا گستر خاورمیانه باید گفت در این زمینه چندان جای نگرانی نیست و تخصص لازم در این شرکت وجود دارد. در بحث تأمین قطعه نیز مجموعه راسا پیش از ورود به عرصه واردات خودرو ید طولایی در زمینه واردات مختلف از جمله قطعات حتی در زمان تحریم داشته و دارد.
در مرکز جدید راسا گستر خاورمیانه امکانات و ملزومات لازم جهت ارائه خدمات به خودروهای برقی و هیبرید نیز وجود دارد. در این مرکز تمامی خودروهای مرسدس بنز، ب ام و، لندروور، رنجروور، تویوتا، سوزوکی و جی اِی سی وارداتی راسا موتور بدون محدودیت خدمات دریافت می کنند. همانطور که پیشتر اشاره شد در این مرکز به خودروهای دیگر شرکت های طرف قرارداد با راسا گستر خاورمیانه هم خدمات ارائه می شود. در این مرکز علاوه بر تعمیرات اساسی فنی، امکانات کامل در زمینه ارائه خدمات آپشن، اکسسوری، دیتیلینگ و ترمیم و بازسازی تزئینات داخلی و بدنه بدون ازبین رفتن گارنتی ارائه می شود.
دیدگاه خود را بنویسید