پایگاه خبری رسمی خودرو و صنایع وابسته
شماره مجوز ۸۲۱۸۶ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

شمع های خودرو

نکاتی کلیدی برای سرویس شمع های خودرو

برای اینکه موتور خودرو دارای راندمان مناسب باشد لازم است که شمع های خودرو سرویس شوند یا در صورت لزوم تعویض گردند. شمع های خودرو قطعات کوچکی است که داخل سیلندر موتور قرار می گیرد و از یک سمت ولتاژ بالا به آن اعمال می شود و در سمت دیگر که داخل سیلندر قرار می […]

میلاد میرعابدینی
دوشنبه - ۱۱ بهمن ۱۳۹۵

برای اینکه موتور خودرو دارای راندمان مناسب باشد لازم است که شمع های خودرو سرویس شوند یا در صورت لزوم تعویض گردند.

شمع های خودرو قطعات کوچکی است که داخل سیلندر موتور قرار می گیرد و از یک سمت ولتاژ بالا به آن اعمال می شود و در سمت دیگر که داخل سیلندر قرار می گیرد جرقه ایجاد می شود. این جرقه باعث انفجار مخلوط هوا و بنزین در داخل سیلندر موتور می شود که این انفجار در نهایت نیروی لازم را برای موتور فراهم می کند.

در صورت سرویس نکردن شمع های خودرو چه اتفاقی می افتد؟

موتور خودرو بد کار می کند و اصطلاحا موتور خام سوزی خواهد داشت و راندمان آن کم می شود، کارایی آن تحت تاثیر این مشکل خواهد بود و این خام سوزی باعث آسیب رساندن به کاتالیست خودرو و در نهایت باعث افزایش آلایندگی خودرو می شود. همچنین ممکن است خودرو شما بد روشن شود. حتی در مواردی باعث روشن شدن چراغ چک خودرو در اثر آسیب رساندن به قطعات موتوری می شود.

نشانه های خرابی شمع های خودرو چیست؟

یکی از نشانه های خرابی شمع های خودرو سیاه شدن آنهاست. همچنین شمع دارای یک عایق چینی است که اگر صدمه دیده باشد یا ترک برداشته باشد اختلاف پتانسیل لازم در دو سر الکترود ها ایجاد نمی شود و در نتیجه جرقه هم نخواهیم داشت و یکی از سیلندر های موتور خودروی شما کار نخواهد کرد که این مشکل با بد کار کردن و لرزش و صدای اضافی همراه است و تشخیص آن کار سختی نیست.

چه زمانی برای تعویض شمع های خودرو مناسب است؟

توصیه می شود بعد از هر ۵۰۰۰۰ کیلومتر کارکرد شمع های خودرو را تعویض کنید. البته بعضی سازنده ها شمع هایی با عمر کاری ۹۵۰۰۰ تا ۱۴۰۰۰۰ کیلومتر نیز ارائه داده اند. اگر به تعویض شمع های خودرو در موعد مقرر بی توجه باشید و تا خرابی کامل آن را تعویض نکنید ممکن است حتی باز کردن شمع ها هم بسیار سخت شود.شمع خودرو قطعه کوچکی است که داخل سیلندر موتور قرار می گیرد و از یک سمت ولتاژ بالا به آن اعمال می شود و در سمت دیگر که داخل سیلندر قرار می گیرد جرقه ایجاد می شود. این جرقه باعث انفجار مخلوط هوا و بنزین در داخل سیلندر موتور می شود که این انفجار در نهایت نیروی لازم را برای موتور فراهم می کند.

 

 

نکاتی مهم درباره روغن موتور

توصیه‌هایی برای نگهداری و تعمیر سیستم تعلیق خودرو

عادت غلطی به نام نگه‌داشتن دست روی دسته‌دنده

تشخیص کم کردن کیلومتر خودروهای دست دوم

دلیل اهمیت بالانس چرخ چیست؟

نکاتی وحشتناک که از تصادف نمی دانستید!

 

 

 

دیدگاه خود را بنویسید

کیوسک مطبوعاتی