به گقته سخنگوی ستاد یارانه تبصره ۱۴، یارانه به منظور ترمیم قدرت خرید مردم است نه حق همگانی. به گزارش پایگاه خبری جوان خودرو حسین میرزایی سخنگوی ستاد یارانه تبصره ۱۴ با اشاره به معیارهای تشخیص پر درآمدها برای حذف یارانه توضیح داد: با هدف ترمیم قدرت خرید افراد یا خانوارهایی که در تلاطم اقتصادی […]
به گزارش پایگاه خبری جوان خودرو
حسین میرزایی سخنگوی ستاد یارانه تبصره ۱۴ با اشاره به معیارهای تشخیص پر درآمدها برای حذف یارانه توضیح داد: با هدف ترمیم قدرت خرید افراد یا خانوارهایی که در تلاطم اقتصادی و افزایش قیمتها آسیب دیده اند یارانه داده میشود بنابراین یارانه ترمیم قدرت خرید مردم است نه اینکه حق همگانی.
وی در این راستا تشریح کرد: از منظر کارشناسی، اگر فردی که درآمد بالایی داشته باشد بد نیست و ساختار کشور باید به سمتی برود که از کسی که امتیاز آفرین است حمایت کند، اما برای اولویت بندی منابع باید افراد را بر اساس میزان درآمد طبقه بندی کرد و افراد کم درامد در اولویت باشند؛ مثلا مجموع ارزش خودروها و املاک خانوار، ارزش سهام، سفرهای خارجی، حقوق حکمی و هر اطلاعاتی که نشان دهد یک فرد درآمدی دارد و هزینه ای، که در مجموع تعداد شاخصها به میزان توانانی افراد تقسیم میشود و اولویت بندیها بر اساس مرکز آمار و بانک مرکزی انجام میشود و افراد را بر این اساس در سه دهک بالای جامعه قرار دادیم که یارانه انها را حذف کردیم.
میرزایی در این راستا ادامه داد: بعضی بانکهای اطلاعاتی مثل خودرو باید به روز باشند، اما بانکهای اطلاعاتی حقوق و صندوقهای بازنشستگی به دلیل اینکه سالی یکبار افزایش مییابد تا آخر سال نیاز به روزرسانی ندارد بنابراین اطلاعات تا سطحی که قابلیت اتکا داشته باشند به روزرسانی شده اند و جای نگرانی نیست.
وی تشریح کرد: بیش از ۱۵ هزار و ۶۰۰ خانوار از حدود ۱۷۰ هزار خانواری که در این مرحله حذف شدند مجموع ارزش خودروی آنها بالای ۵۰۰ میلیون تومان بود و بیش از ۴۲ هزار خانوار مجموع ارزش خودروی آنها بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان بود که کل اطلاعات خودرو بر اساس آخرین آمار قیمت گذاری شده است. مسکن و معاملات مسکنی نیز به توان مالی برمی گردد، حقوقی که برای افراد ثبت شده است، رتبه فرد از نظر تمول مالی در حوزه سفر خارجی نیز در اولویت حذف یارانه است، اما سفرهای زیارتی، مسکن استیجاری و اجاره بها نیز از اولویت کسر شده است.
این مقام مسئول همچنین توضیح داد: همچنین شاخص بانک مرکزی میگوید اگر یک خانوار ۴ نفره ۸ میلیون تومان درآمد داشته باشد در سه دهک بالای درامدی قرار میگیرد که برای بررسی از تراکنشهای بانکی نیز استفاده شده است.
وی همچنین در ارتباط با اعتراض بیان کرد: افراد با ارائه دلایل درست میتوانند اعتراض کنند، اعتراضات از طریق سیستم و گزارش میدانی قابل بررسی است.
سخنگوی ستاد یارانه تبصره ۱۴ با توجه به موضوع ارسال پیامک به خانوارها تصریح کرد: پیامک برای سرپرست خانوار در صورت قرار گرفتن در لیست حذف یارانه ارسال میشود که این پیام با سربرگ yaraneh ارسال میشود.
وی بیان کرد: برای ثبت اعتراض سرپرست خانوار در اولین قدم باید به صورت حضوری با کارت شناسایی معتبر به دفتر پیشخوان دولت مراجعه کند و بعد از آن با اجازه نامه کتبی امکان دسترسی حساب خود را به دولت میدهد ۴۸ ساعت بعد از دریافت کد رهگیری بعد از آن باید با مراجعه به سامانه مراجعه، اما در صورت اعتراض باید اعتراض و دلیل اعتراض ثبت شود.
سخنگوی ستاد یارانه تبصره 14 با بیان اینکه حذف یارانه در مراحل بعدی نیز ادامه خواهد داشت، گفت: از محل حذف سه دهک در سال ۱۱ تا ۱۴ هزار میلیارد تومان ذخیره سازی برای دولت انجام میشود و به خزانه برمی گردد، اما این مرحله از حذف یارانه برای معلولان هزینه خواهد شد.
میرزایی گفت: با توجه به اینکه تراکنشهای کل افراد خانوار بررسی میشود توصیه میشود، در گام اول افراد فقط تراکنشهای مربوط به خود را انجام دهند، چون درصد بالای تراکنشها نشان میدهد افراد باید به دنبال شفافیت مالی باشند، اعتراضها نیز بررسی میشود و بعد از اصلاح و شفافیت مالی امکان بازگشت یارانه وجود دارد.
انتهای پیام/ منبع: تسنیم
دیدگاه خود را بنویسید