بر خلاف باور اکثریت مردم, فصل گرما می تواند اثرات مخرب تری در باتری خودرو نسبت به فصل سرما داشته باشد. با افزایش بیش از حد دما و قرار گرقتن باتری در معرض تابش مستقیم آفتاب, طول عمر باتری نیز کاهش پیدا می کند و تاثیرات منفی بر آن می گذارد. پس برای اینکه صبح […]
با شروع فصل گرما یکی از نکات حیاتی در نگه داری خودرو, چک کردن وضعیت باتری است. گرما بزرگترین عامل در تبخیر مایع باتری است که می تواند آسیب های جبران ناپذیری بر آن وارد کند. نحوه عملکرد باتری خودرو بر اساس فرایند های شیمیایی پایه گذاری شده است. گرما عاملی است که می تواند در تسریع این فرایند های شیمیایی بسیار موثر باشد که در نهایت منجر به خرابی باتری خودرو خواهد شد. هم چنین در فصل گرما با توجه به استفاده از کولر و سیستم صوتی و روشنایی, فشار بیشتری به باتری وارد می شود در حالی که گرمای بیش از 30 درجه سانتی گراد می تواند برای باتری کشنده باشد. تحقیقات نشان می دهد که عمر باتری خودرو در فصل سرما بیش از 51 ماه خواهد بود در صورتی که در فصل گرما عمر آن به 30 ماه کاهش پیدا می کند. هم چنین در فصل تابستان باتری خودرو در مدت زمان 24 ساعت دشارژ می شود در حالی که این مدت در فصل زمستان به چند روز می رسد. این مسئله شانس خرابی باتری در فصل گرما را هم افزایش می دهد. اما چه راه هایی برای محافظت از باتری وجود دارد؟
همانطور که شما در فصل تابستان گرما را احساس می کنید, باتری خودرو هم گرما را احساس می کند. با پارک کردن خودرو در زیر سایه یا استفاده از چادر, می توانید باتری را در دمای نسبتا مناسبی قرار دهید. علاوه بر این کابین خودرو هم خنک تر می ماند.
یکی از مشکلاتی که می تواند در خرابی باتری موثر باشد, رانندگی در مسافت های کوتاه و استارت زدن های پی در پی است. بعضا دیده شده است که رانندگان در ترافیک خودرویشان را خاموش می کنند تا بنزین کمتری مصرف کند. این تفکر غلطی است که می تواند فشار زیادی بر باتری وارد کند زیرا دینام خودرو برای شارژ مجدد باتری به زمان نیاز دارد.
در فصل گرما باتری خودرو یکی از پر کار ترین ادوات فنی خواهد بود. استفاده از سیستم تهویه هوا و انبوهی از سیستم های صوتی و الکترونیکی, فشار زیادی بر باتری وارد می کند. پس در استفاده مناسب و صرفه جویی در باتری کمی بیشتر دقت کنید!.
یکی دیگر از مشکلاتی که می تواند در گرم شدن باتری تاثیر داشته باشد, وجود رسوبات در سر باتری و ترمینال های آن است. رسوب بستن یا به اصطلاح سولفاته شدن سر باتری می تواند در عملکرد باتری تاثیر داشته باشد. پس با تمیز کردن باتری خودرو در بهبود عملکرد آن بکوشید.
چک کردن میزان آب باتری یکی از نکات مهم در کنترل عملکرد آن است. با توجه به اینکه این مایع مایعی اسیدی است پیشنهاد می شود که اگر خودتان قصد انجام این کار را دارید حتما قبل شروع تحقیق کنید. (پیشنهاد می شود به باتری ساز مراجعه کنید)
عمر یک باتری به طور مفید در شرایط مناسب آب و هوایی بین 3 تا 5 سال است. با چک کردن نکات بالا می توانید عمر و عملکرد باتری خودرو را بهبود ببخشید.
نویسنده: ارشیا شیخ الاسلامی
دیدگاه خود را بنویسید